preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Knjizare

Kultura

Tisak

Ustanove i organizac...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 71968

           NeedSport

 

     A magical Dream

 

               TESI

 

 

       

       Terra Vita

 

 

   

       I wish, I can

Zoro-Uključivanje životinja u odgojno-obrazovni proces

 

 

 

Europa za građane-K europskim vrijednostima, osobe s invaliditetom kao ravnopravni građani

Vijesti

OBAVIJEST ZA RODITELJE/SKRBNIKE I UČENIKE

Poštovani roditelji,

na temelju uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 20.  svibnja 2020. godine, Osnovna škola Josipa Matoša donosi sljedeće upute.

Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje učenika od 1. do 4. razreda te učenika koji pohađaju odgojno-obrazovne skupine u dobi od 7. do 11. godine života (a koji prema kronološkoj dobi odgovaraju učenicima od 1. do 4. razreda). Važno je da roditelji/skrbnici:

  • ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,
  • ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.
  • prilikom slanja djeteta u školu, izmjere tjelesnu temperaturu djetetu, te ukoliko ustanove da dijete ima povišenu tjelesnu temperaturu ostave dijete kod kuće i kontaktiraju školu.

Nastava u školi će biti organizirana prema redovitom rasporedu sati za učenike od 1. do 4. razreda, te učenike koji pohađaju odgojno-obrazovne skupine od 7. do 11. godine života (a koji prema kronološkoj dobi odgovaraju učenicima od 1. do 4. razreda). Isto tako, nastava produženog stručnog postupka biti će organizirana u svojoj redovnoj satnici.

Nastava za učenike koji ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem nastave na daljinu, odnosno virtualno i u komunikaciji s učiteljicom razredne nastave kao i do sada.

Nastava iz predmeta koje učenicima ne predaje njihov učitelj razredne nastave (Vjeronauk, Tehnička kultura, Tjelesna i zdravstvena kultura) održavati će se u školi za učenike od 1. do 4. razreda te za učenike koji pohađaju odgojno-obrazovne skupine od 7. do 11. godine života (a koji prema kronološkoj dobi odgovaraju učenicima od 1. do 4. razreda), s naglaskom kako će se nastava iz predmete Tjelesna i zdravstvena kultura odvijati u vanjskom prostoru škole. Za ostale učenike, nastava iz gore navedenih predmeta nastavlja se izvoditi na daljinu kao i do sada.

U školi će se također, za učenike od 1. do 4. razreda i učenike koji pohađaju odgojno-obrazovne skupine od 7. do 11. godine života (a koji prema kronološkoj dobi odgovaraju učenicima od 1. do 4. razreda) odvijati nastava sata razrednika, posebni edukacijsko-rehabilitacijski postupci (PERP) i izvannastavne aktivnosti.

Prijevoz učenika biti će organiziran na isti način kao i do sada uz moguće  vremenske promjene u rasporedu vožnje.

U slučaju dodatnih upita, molim, kontaktirajte na e-mail ured@os-jmatosa-vu.skole.hr ili na tel. 032/416-837 (tajništvo),032/413-822 (ravnateljica).


Zahvaljujem na razumijevanju i sudjelovanju u nastavi na daljinu s vlastitom djecom, te vas srdačno pozdravljam u nadi da će nas zajednička strpljivost dovesti do prevladavanja epidemiološke opasnosti i ponovnog povratka svih učenika u školske klupe. Do tada ćemo svi zajednički pratiti daljnje upute HZJZ-a te postupati u skladu s njima.

Ravnateljica Mirela Posarić, prof. defektolog
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Matea Vukas Launek   datum: 21. 5. 2020.

Facebook stranica


Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Kalendar Rada


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Jeste li zadovoljni projektima koje škola provodi?

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju