preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Knjizare

Kultura

Tisak

Ustanove i organizac...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 69577

           NeedSport

 

     A magical Dream

 

               TESI

 

 

       

       Terra Vita

 

 

   

       I wish, I can

Zoro-Uključivanje životinja u odgojno-obrazovni proces

 

 

 

Europa za građane-K europskim vrijednostima, osobe s invaliditetom kao ravnopravni građani

Vijesti

OBAVIJEST ZA RODITELJE/SKRBNIKE I UČENIKE

Poštovani roditelji,

na temelju Zaključka o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID–19 Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. godine te Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja za organizaciju rada u razrednoj nastavi i uputama za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave, a prije uključivanja učenika u razrednu nastavu od 11. svibnja 2020., Osnovna škola Josipa Matoša donosi sljedeće upute.


Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnateljici ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu:

1. da su oba roditelja/samohrani roditelj zaposlena te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djeteta;

2. da dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja);

3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja);

4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19, odnosno nemaju simptome zaraze virusom;

5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade i drugih zaraznih bolesti;

6. učenik će u školsku ustanovu dolaziti i odlaziti u pratnji osobe koja ne boluje niti ima simptome bolesti COVID-19 i nije u povećanom riziku od nastanka bolesti COVID-19;

7. da su upoznati s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u cjelini;

8. u slučaju promjene okolnosti navedenih u Izjavi pravodobno će izvijestiti učitelja/icu, odnosno ravnateljicu i postupiti u skladu s Uputama HZJZ-a kao i drugim obvezujućim uputama i propisima.

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja 2020. godine pohađa nastavu u školi dužni su ispunjenu i potpisanu Izjavu predati ravnateljici najkasnije do petka, 8. svibnja 2020. godine, do 10 sati.

Nastava za učenike koji ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem nastave na daljinu, odnosno virtualno i u komunikaciji s učiteljicom razredne nastave kao i do sada. Nastava u školi će biti organizirana u mješovitom modelu te će vas učitelj/ica pravovremeno obavijestiti o detaljima organizacije nastave, mjerama i vremenu dolaska u školu, boravka u školi i odlaska iz škole.

Nastava iz predmeta koje učenicima ne predaje njihov učitelj razredne nastave (Vjeronauk, Tehnička kultura) neće se održavati za učenike u školi nego na daljinu kao i do sada. U školi se, također, neće održavati nastava TZK-a, kao i ostale tjelesne aktivnosti koje se provode u zatvorenom prostoru, sat razrednika, posebni edukacijko-rehabilitacijski postupci (PERP)  i izvannastavne aktivnosti.

 

Potpisanu Izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:

  • Osobno donijeti Izjavu u vremenu od 8 do 12 sati u školu, a najkasnije do petka, 8. svibnja 2020. do 10 sati

  • Potpisanu izjavu skenirati ili fotografirati i poslati na e-mail ured@os-jmatosa-vu.skole.hr

Samo potpisane Izjave koje su predane u navedenom roku smatrat će se valjanom prijavom za nastavu u školi od 11. svibnja 2020. godine.

Izjavu potpisuju oba roditelja, odnosno samohrani roditelj koji ima potpuno skrbništvo nad djetetom. U višečlanim obiteljima, Izjava se ispunjava i potpisuje za svako dijete posebno.

U slučaju dodatnih upita, molim, kontaktirajte na e-mail ured@os-jmatosa-vu.skole.hr ili na tel. 032/416-837 (tajništvo),032/413-822  (ravnateljica)

 

Uvjeti i Izjava su u skladu s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja te imaju za svrhu zaštitu djece, učitelja, zaposlenika škole, roditelja i svih ostalih s kojima su djeca u kontaktu i koji bi mogli biti ugroženi, u slučaju zaraze virusom COVID-19. Uputu HZJZ-a ste dužni u cjelini pažljivo pročitati i proučiti, prije nego ispunite Izjavu.

„Preporučuje se ostanak kod kuće djece i osoblja/djelatnika s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti. Ako ukućani osoblja/djelatnika imaju jednu od navedenih bolesti ili su starije životne dobi (65 i više godina), osoblje/djelatnici se tijekom boravka kod kuće pridržavaju mjera fizičkog razmaka u odnosu na ukućane kao i pojačane higijene, radi zaštite ukućana.

„Ostanak kod kuće kada je to moguće. Također potičemo ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati. Budući da će se nastava na daljinu i dalje održavati, potičemo nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće.“                                                                                                       (Upute Hrvatskog zavoda za javno zdrastvo)

 

Primjerak Izjave možete pronaći na sljedećoj poveznici (/upload/os-jmatosa-vu/images/newsimg/577/File/Izjava%20za%20povratak%20u%20%C5%A1kolu_O%C5%A0_Josipa_Mato%C5%A1a.doc).

 

Zahvaljujem na razumijevanju i sudjelovanju u nastavi na daljinu s vlastitom djecom, te vas srdačno pozdravljam u nadi da će nas zajednička strpljivost dovesti do prevladavanja epidemiološke opasnosti.

Ravnateljica Mirela Posarić, prof. defektologPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Matea Vukas Launek   datum: 5. 5. 2020.

Facebook stranica


Tražilica

Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Kalendar Rada


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Jeste li zadovoljni projektima koje škola provodi?

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju