preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Korisni linkovi
Knjizare

Kultura

Tisak

Ustanove i organizac...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 82053

           ER2=S2

           TutoDys

           NeedSport

 

     A magical Dream

 

               TESI

 

 

       

       Terra Vita

 

 

   

       I wish, I can

Zoro-Uključivanje životinja u odgojno-obrazovni proces

 

 

 

Europa za građane-K europskim vrijednostima, osobe s invaliditetom kao ravnopravni građani

vijesti

Radne skupine za izradu kurikuluma za posebne škole

Ministarstvo znanosti i obrazovanja imenovalo je radne skupine za izradu predmetnih kurikuluma za posebne programe u osnovnim školama. Imenovano je ukupno šest takvih radnih skupina, a uz predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrzovanje, izabrani su i edukacijski rehabilitatori koji su u svom dosadašnjem radu postigli izvanredne rezultate.
 
Posbeno smo ponosni što će članice radnih skupina biti i učiteljice i stručne suradnice edukacijske rehabilitatorice iz OŠ Josipa Matoša, mag. rehab. educ. Maja Papst Milanović, mag. rehab. educ. Ivana Lukić i mag. rehab. educ. Matea Vukas.
 
Čestitamo svim izabranim članovima radnih skupina, a posebno našim dragim učiteljicama i stručnim suradnicama, pred njima se nalazi izazovan, ali hvale vrijedan posao.
 
Više o radnim skupinama i njihovim članovima može se pročitati na web stranici srednja.hr https://www.srednja.hr/novosti/ovo-su-strucnjaci-koji-ce-raditi-kurikulume-za-posebne-programe-u-skoli-ministarstvo-ih-je-upravo-imenovalo/
  :: opširnije :: 


objavio: Dejana Varnica  datum: 11. 8. 2022. 17:45

Ambasadori uključivanja i raznolikosti Erasmus+ programa i Europskih snaga solidarnosti

Osnovna škola Josipa Matoša dobila je čast postati ambasadorom uključivanja i raznolikosti Erasmus+ programa i Europskih snaga solidarnosti u 2022. godini. Naša uloga je promovirati uključivanje osoba koje se suočavaju s preprekama ili imaju manje mogućnosti pristupiti obrazovanju i osposobljavanju te programima za mlade i na taj način pridonijeti stvaranju jednakih mogućnosti za sve članove društva.
Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) prijaviteljima projekata i korisnicima Erasmus+ programa i Europskih snaga solidarnosti kroz savjetovanja i radionice nudi podršku u uključivanju osoba s manje mogućnosti u projekte, a osobama s manje mogućnosti nastoji olakšati sudjelovanje u aktivnostima. Također, poticaj snažnijem uključivanju daje i putem mreže od 12 ambasadora uključivanja i raznolikosti.
Više o ambasadorima uključivanja i raznolikosti možete pronaći na web stranicama AMPEU https://www.mobilnost.hr/.../upoznajte-12-ambasadora.../
Naša škola je dosad uspješno provela sedam Erasmus+ projekata kroz koje smo obogatili iskustva učenika i učitelja te pokazali kako smo, unatoč preprekama koje još uvijek postoje u društvu oko nas, važan i vrijedan dio zajednice. Sa svakim projektom doprinijeli smo uključivanju i raznolikosti te nas je AMPEU prepoznala kao promicatelja jednakih mogućnosti za sve članove društva.
Za dodatne informacije o mogućnostima Erasmus+ programa i Europskih snaga solidarnosti pratite školsku web i Facebook stranicu ili nam pošaljite upit jer Erasmus+ obogaćuje živote i širi vidike 🙂
  :: opširnije :: 


objavio: Dejana Varnica  datum: 25. 4. 2022. 19:12

Video o samotestiranju

Poštovani roditelji i skrbnici, slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika, u nastavku vam dostavljamo poveznicu na video o samotestiranju, a koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Poveznica na video: https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

  :: opširnije :: 


objavio: Dejana Varnica  datum: 13. 2. 2022. 15:16

Dvdnevni susret partnera na projektu ER2=S2

Osnovna škola Josipa Matoša Vukovar bila je domaćin dvodnevnog susreta partnera na projektu ER2=S2 ili Jednakost, poštovanje, prava = Društveno zadovoljstvo (Equality, Respect, Rights = Social Satisfaction), u okviru Interreg IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Prvog dana susreta, 8.12.2021. godne, na konferenciji za novinare, ravnateljica Škole Mirela Szabo, prof. defektolog, pozdravila je goste i predstavila školu za učenike s teškoćama u razvoju te najvažnije aktivnosti u projektu, edukaciju roditelja za izradu svijeća i proizvodnju bilja i sportske susrete učenika.

Darko Dimić, pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara, upoznao je prisutne da Grad Vukovar, kao osnivač škole, podržava i sufinancira projekte vezane uz obrazovanje djece i mladih pa tako i ovaj projekt.

Agencija za razvoj općine Tešanj, vodeći je partner projekta. Kako je došlo do povezivanja četiri različite organizacije: osnovne škole, udruge, javne  ustanove i razvojne agencije, iz tri države, govorio je direktor agencije Ismar Alagić. Uz aktivnosti vodećeg partnera, agencija je organizirala i školu stolnog tenisa, ples, te dodjelu plastenika korisnicima.

Partner iz Crne Gore je Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić. Miluša Žugić, predsjednica Udruge predstavila je svoju udrugu, načine funkcioniranja udruge i praktične rezultate radnih aktivnosti na tekstilu, koje su dio projektnih aktivnosti.

Javna ustanova Centar za djecu s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona ustanova je koja ima cilj pružanja usluga dnevnog zbrinjavanja djece i odraslih osoba sa posebnim potrebama, te rane intervencije. Direktor Nurđehan Šahinović govorio je o planiranim rezultatima ovog projekta, CNC strojevima, muzikoterapiji, te ustrojavanju  e-baze podataka osoba s invaliditetom.

Predavanje, Osobe s invaliditetom u RH-prava i mogućnosti u sustavu socijalne skrbi, održala je Viktorija Brajković, mag. soc. rada. Nakon toga su na radionici izmjenjena praktična iskustva zakonske regulative u tri države.

Sudionica susreta su također obišli grad i upoznali se sa znamenostima Vukovara.

Partneri su posjetili i udrugu UZOSIO Golubica. Predsjednica udruge Ivana Azenić Dubravčić, mag. Iur predstavila je razvoj udruge: Od udruge roditelja do samostalnog stanovanja uz podršku za osobe s intelektualnim teškoćama (poludnevni boravak i stambene zajednice). Nakon razmjene iskustava partneri su posjetili i njihovu stambenu zajednicu u Vukovaru.

Drugi radni dan, 9. 12. 2021. godine, partneri su obišli prostore domaćina susreta, osnovne škole Josipa Matoša. S načinom rada škole i problematikom obrazovanja učenika s teškoćama upoznala ih je mr. spec. Dejana Varnica, stručna suradnica psihologinja. Partneri su obišli i Centar za autizam Osijek, najmoderniji regionalni centar za djecu s poremećajem iz spektra autizma.

Na kraju susreta održan je sastanak projektnih timova, analizirane su dosadašnje aktivnosti i potvrđeni planovi za sljedeće razdoblje. Sljedeća aktivnost je studijski posjet sličnim ustanovama u Sloveniji. Zatim slijede sportski susreti u sve tri države. Bez obzira na složeniju situaciju zbor COVID pandemnije, aktivnosti projekta se odvijaju predviđenomm dinamikom.

Projekt traje od  1.02.2021. g. do 31.01. 2023. godine, a ukupna vrijednost projekta je 472.436 EUR.

  :: opširnije :: 


objavio: Dejana Varnica  datum: 15. 12. 2021. 13:04

Europska nagrada za inovativno poučavanje-prilog Hrvatske radiotelevizije

Hrvatska radiotelevizija je napravila kratki prilog o dobitnicima Europske nagrade za inovativno poučavanje, među kojima je i naša škola. Članak o dobitnicima nagrade možete pročitati na službenim stranicama Hrvatske radiotelevizije https://magazin.hrt.hr/.../nagrade-za-inovativno... a prilog pogledati na poveznici https://magazin.hrt.hr/.../nagrade-za-inovativno...
Prilog je objavljen u središnjem dnevniku HRT-a u petak, 17. rujna 2021. godine.
  :: opširnije :: 


objavio: Dejana Varnica  datum: 20. 9. 2021. 18:48

Europska nagrada za inovativno poučavanje

Osnovna škola Josipa Matoša dobitnica je Europske nagrade za inovativno poučavanje (European Innovative Teaching Award - EITA). Ova nagrada je inicijativa koja nagrađuje izvanredne projekte i nastavne prakse u okviru programa Erasmus+ te kojom se dodjeljuju priznanja odgojno-obrazovnim djelatnicima za izniman doprinos struci. U našu školu, dobitnici EITA nagrade iz Republike Hrvatske su i Dječji vrtić Matije Gupca u Zagrebu, Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu i Škola za medicinske sestre u Vrapču.

Više o samoj nagradi i dobitnicima nagrade možete pronaći na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU https://www.mobilnost.hr/hr/novosti/svecano-predstavljanje-europske-nagrade-za-inovativno-poucavanje-upoznajte-hrvatske-dobitnike/ te na stranicama Agencije Hina https://www.hina.hr/vijest/10776532

Zahvaljujemo Europskoj komisiji i Agenciji za mobilnost i programe EU koji su prepoznali trud, rad i potencijal učenika i učitelja naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Dejana Varnica  datum: 14. 9. 2021. 19:51

BRINI O SEBI-BUDI DOBRO-proŽIVI COVID Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i roditelji, ovo vrijeme u kojem dominiraju epidemiološke mjere uzrokovane koronavirusom za sve nas prilično je teško. Dotadašnja svakodnevica i rutina, ponekad nezadovoljavajuća, ali poznata, u značajnoj se mjeri promijenila: ne možemo viđati prijatelje, voditi svoje živote onako kako bismo htjeli, zabavljati se...
Ovo iskustvo ''zaključavanja'' svatko proživljava na svoj način, manje ili više
uspješno.

U prilogu se nalaze informacije Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koje nam svima mogu pomoći da lakše prebrodimo ove teške trenutke kao i telefonski brojevi za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

  :: opširnije :: 


objavio: Dejana Varnica  datum: 2. 2. 2021. 09:42
» Arhiva naših vijesti    
 


Facebook stranica


Tražilica

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Kalendar Rada


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Jeste li zadovoljni projektima koje škola provodi?

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju